22 Temmuz 2010 Perşembe

Stadlar Yeni Sezona Hazırlanıyor

Turkcell Süper Lig takımları yeni sezon hazırlıklarına ve transfer çalışmalarına ara vermeden devam ederken, maçların yapılacağı statlar da tüm hızıyla eksiklerini tamamlıyor.

Ligde mücadele eden tüm takımların maçlarını yaptığı statlarda, genellikle zemin ve seyirci kapasitesinin artırılması konusundaki çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Bursaspor'un maçlarını oynadığı Atatürk Stadı'nda, yeşil-beyazlı kulübün Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olması nedeniyle UEFA yetkilileri tarafından tespit edilen eksiklerin giderilmesi konusunda çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda stadın zemini kazılarak yaklaşık 3 metre aşağıya indirilmesiyle kazanılan alan sayesinde, tribünlere yapılacak ilave sıralarla seyirci kapasitesine 5 bin 800 kişi eklenecek. Atatürk Stadı'nda ayrıca tribünlerdeki bayan taraftar tuvaletleri ve çıkış kapılarının sayısı artırılacak, basın tribünü, otopark, doping odası gibi eksikler giderilecek.

-BUCASPOR ve ANTALYASPOR'UN STATLARI BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR-
Turkcell Süper Lig'in yeni temsilcilerinden Bucaspor'un yeni sezonda maçlarını hangi statta yapacağı konusundaki belirsizlik ise gündemdeki yerini hala koruyor.

2010-2011 sezonunda maçlarını Yeni Buca Stadı'nda oynamak isteyen Bucaspor'un, stadın Süper Lig kriterlerine yükseltilmesi için çeşitli çalışmalar yapması gerekiyor. Ancak Yeni Buca Stadı'nın arazisinin Hazine'ye, stadın mülkiyetinin ise Buca Belediyesi'ne ait olması nedeniyle iki kurum arasındaki hukuki süreç nedeniyle statta herhangi bir çalışma yapılamıyor.

Buca Belediyesi'nin stattaki mülkiyet hakkını Çevik Bir Meydanı'ndaki Buca Stadı ile değiştirilmesi yönündeki çalışmalar tamamlandığı takdirde, Yeni Buca Stadı'nın mülkiyeti Hazine'ye devredildikten sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsisinin yapılması planlanıyor. Bu takasın yapılmasının ardından statta Türkiye Futbol Federasyonu kriterlerine yönelik çalışmalara başlanacak.

Bu çalışmaların yeni sezona yetişmemesi durumunda ise sarı-lacivertli ekibin maçlarını Atatürk Stadı'nda oynaması söz konusu olacak.

Buna benzer bir sorunu da Antalyaspor yaşıyor. Antalyasporlu yetkililer, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Atatürk Stadı'na ''maç oynanabilir'' raporu vermediğini, bu nedenle Antalyaspor'un maçlarını Mardan Stadı'nda oynamak istediğini söyledi.

TFF'nin Antalya Atatürk Stadı'nda yaptığı denetimlerde, 50 olumsuzluk belirlediğini ve bu olumsuzlukların giderilmesi için en az 500 bin TL'ye ihtiyaç duyulduğu kaydedildi. Sözkonusu paranın bulunması halinde bile stadın yeni sezona yetişemeyeceği bildirilirken, bu nedenle yönetim kurulunun Antalyaspor'un maçlarını Mardan Stadı'nda oynamak konusunda hem fikir olduğunu ifade edildi.

-DR. NECMETTİN ŞEYHOĞLU STADI'NIN KAPASİTESİ 14 BİN'E ÇIKIYOR-


Turkcell Süper Lig'in bir diğer yeni temsilcisi Kardemir Karabükspor, 2010-2011 futbol sezonunda maçlarını Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynayacak.

Süper Lig için uygun olmayan mevcut statta, yeni sezon için onarım çalışmaları başlatıldı. Statta maraton ve protokol tribünü, basın odaları, basın tribünü ve yayıncı kuruluşlar için gerekli alanlar oluşturulacak. Ayrıca stadın şu anda 6 bin 500 kişi olan kapasitesinin, çalışmaların tamamlanmasının ardından 14 bine yükseltilmesi planlanıyor.

Turkcell Süper Lig'de mücadele eden diğer takımlarının maçlarını yapacağı statlardaki çalışmalar şöyle:

-ŞÜKRÜ SARACOĞLU STADI-


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde yapılan çalışmalar devam ederken, sezonun bitiminden hemen sonra başlayan çim yenileme çalışmaları tamamlandı. Stattaki diğer bölümlerdeki çalışmalar da hızlandırıldı. Yenileme çalışmaları çerçevesinde saha kenarında bulunan beton bölüm asfaltlandı.

-BEŞİKTAŞ İNÖNÜ STADI-

Statta koltuklar elden geçirilirken, zeminde de iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Stat genelinde boyama işleri sürerken, turnikelerin elektronik ve mekanik aksamları da elden geçiriliyor.

-ALİ SAMİ YEN STADI-

Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapımı devam eden Türk Telekom Arena'nın bitmesiyle birlikte maçlarını bu statta oynayacak olması nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'nda büyük bir çalışma yapılmıyor. Kapalı alt tribünün arkasında bulunan boş bir alana sponsorlar için VIP tribünü yapılırken, açık alt tribünün olduğu bölüme de localar yapıldı.

-ANKARA 19 MAYIS STADI-

Zeminin havalandırma ve tohumlama işlemleri tekrar yapıldı. Şu an dinlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Jeneratör ve ışıklar elden geçirilirken, koltuk yenilemesi ve sporcu çıkış tünelleri de yenileniyor.

-OLİMPİYAT STADI-


Stadın çimlerinin bakımı devam ederken, bu çalışmaların yüzde 90'lık bölümü tamamlandı. Bina içi boyama ve bakım işleri sürerken, teknik bakım çalışmaları da aralıksız olarak devam ediyor.

-KAYSERİ KADİR HAS STADI-

Kadir Has Stadı'nın geçen sezon sorun yaratan zemini tamamen yenilendi. Bursa Karacabey'den getirilen çimler, 8500 metre karelik alana serildi. Zemindeki toprak kazılarak yenilenirken, yeni ekilen çimler zemine kök saldı, biçilmeye başlandı ve yeni sezona hazır hale getirildi. Statta ayrıca yeni sezon için 1500 araçlık yeni otoparkın yanı sıra aydınlatma ve ısıtma sistemlerinin bakımları tamamlandı.

-TRABZON HÜSEYİN AVNİ AKER STADI-
Hüseyin Avni Aker Stadı'nın altyapısının tamamen yenilendi ve sahaya doğal çim serildi. Ayrıca naklen yayın noktaları ve çevre düzenleme çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Maraton ve kale arkası tribünleri arasındaki kolonlar tribün haline getirilerek, stat kapasitesi 22 bin civarına çıkarılacak. Soyunma odaları ve koridorlara çağdaş bir görünüm kazandırıldı. Evsahibi ve misafir takım soyunma odalarıyla birlikte, hakem ve temsilci odaları yenileniyor. Stat koridorları da UEFA kriterleri doğrultusunda düzenlenerek eksikler tamamlanıyor.

-SİVAS 4 EYLÜL STADI-

Stadın çimlerinin genel bakımı yapıldı ve zemin yeni sezona hazır hale getirildi. Çevre düzenlemesi ve aydınlatma sisteminde de çalışmalar yapılırken, en önemli eksik olarak görülen skorboard da yenileniyor. Sökülen eski skorboardun yerine vieoboard takılacak.

-ESKİŞEHİR ATATÜRK STADI-

Drenaj sorunu halledilen zemine yeni çim serildi. Saha dışındaki koşu pistine ve diğer yeşil alanlara da sentetik çim yapıldı. Yedek kulübeleri UEFA kriterlerine uygun olarak aşağı indirildi. Protokol ve basın tribünlerini de elden geçiriliyor. Pozisyonların tekrar izlenebilmesi için protokol ve basın tribünlerine küçük televizyonlar koyuluyor. Açık tribündeki eksik koltuklar elden geçirilirken, turnike sayısı da artırılıyor.

-KONYA ATATÜRK STADI-

Stadın giriş ve çıkışları ile soyunma odalarında düzenleme çalışmalarının yanı sıra canlı yayın kameraları için düzenlemeler yapılıyor. Protokol tribününde ve tribünün alt katında bulunan dinlenme salonunda, basın tribününde yeni düzenlemelere gidilirken, stada Led ekranlı dev bir skorbord da takılacak.

-KASIMPAŞA RECEP TAYYİP ERDOĞAN STADI-

Statta aydınlatma ve çim yenileme çalışmaları başladı. Yapılan çalışmalar sonunda sahanın alttan ısıtmalı olacağı, ayrıca 4-5 bin kişilik ek tribün yapılacağı belirtiliyor

-MANİSA 19 MAYIS STADI-

19 Mayıs Stadı'nda UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun istediği kriterler için bazı tadilatlar yapıldı. Kale arkası ve açık tribünlerinin üstünün kapatılması projesi gerekli bütçe olmadığı için yapılamadı, ancak bu konuda farklı yerlerden gelir elde etmek için çalışmalar sürüyor.

GAZİANTEP KAMİL OCAK STADI-

Kamil Ocak Stadı'nın çimlerinin yıpranmış bölümleri yenilenirken, gübreleme ve havalandırma bakımları yapıldı. Eksik koltuklar yenilendi, ayrıca tuvaletler, stat acil giriş ve çıkışları, elektrik ve aydınlatma bakımları da sürüyor. Gaziantepspor Kulübü ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Gaziantep temsilciliğinin isteği üzerine basın tribününde de yenileme çalışması başlatıldı.

Kaynak : 
www.spor3.com 

0 yorum:

Yorum Gönder

online
TÜRKİYE CANIM FEDA